Comunicat de les assemblees de la UPF davant la desocupació forçada dels estudiants que ocupaven el Campus de Ca l’Aranyó

Avui dijous dia 12 els Mossos d’esquadra han desallotjat forçadament prop de 120 estudiants que estaven ocupant pacíficament el campus Poblenou de la UPF. A les 18:00h ha començat la ocupació pacífica del nou campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra amb un xerrada molt participativa a la qual també han assistit membres del professorat. L’ocupació ha continuat amb una assemblea per planificar l’ocupació i les activitats per a l’endemà. Posteriorment hi havia programat un taller i la projecció d’un vídeo.

Malauradament aquestes activitats no s’han pogut dur a terme a causa de la intervenció desmesurada i desproporcionada dels Mossos d’Esquadra, requerits pel rector de la UPF Josep Joan Moreso i amb el consentiment del govern, el Conseller Huguet i el Conseller Saura. En rebre la notícia de la inminent arribada dels mossos, els estudiants ocupants s’han organitzat per realitzar resistència passiva i pacífica, característiques també pròpies de la ocupació. La dotació de la divisió d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha estat excesiva, atès el caràcter pacífic i constructiu de l’acte de protesta. S’han desplaçat tretze furgonetes i diversos cotxes que han establert un perímetre a l’entorn de la façana principal de l’edifici.

Aquest cos s’ha limitat a donar un ultimàtum amenaçador als estudiants en els termes seguents: o marxaven de l’edifici o se’ls trauria forçadament i se’ls obriria un procés penal. Els estudiants han optat per quedar-­se dins l’edifici mitjançant una resistència pacífica i efectivament han estat trets un a un a la força i identificats. Tres estudiants han sortit ferits amb contusions de diversa consideració i molts d’altres han manifestat els maltractaments rebuts per part dels Mossos d’Esquadra. A fora una concentració solidària convocada davant d’aquesta situació ha aglutinat més de 200 persones que han cridat consignes en contra de l’acció policial a les universitats com a forma de resolució dels conflictes. També han donat suport als estudiants ocupants que progressivament anavaen essent identificats per la policia.

Des de les assemblees de la UPF ens preguntem com és possible dur a terme el diàleg que reivindiquem i que la Generalitat presumeix oferir­nos, quan davant d’una acció pacífica de protesta la reacció és desmesurada, violenta i agressiva.

Exigim la dimissió del rector Josep Joan Moreso i de la resta de l’equip rectoral davant d’aquesta lamentable acció que constitueix un agravi per als drets de la Universitat Pública Catalana. Entenem que les autoritats acadèmiques han de donar exemple del que suposa la Universitat, un espai de crítica i diàleg, característiques que el Rector ha demostrat que és incapaç d’exercir. Entenem que la UPF no es pot permetre un rector que demostra ser incapaç de dialogar amb els estudiants davant d’un problema reconegut per tota la societat com el procés de Bolonya.

2 responses to “Comunicat de les assemblees de la UPF davant la desocupació forçada dels estudiants que ocupaven el Campus de Ca l’Aranyó

 1. Joan Gil Oliveras

  Només volen que ens mengem el pla.
  Amb el desallotjament demostren que no volen fer cap pas.
  Una sentada durant una nit no comporta res per culpa dels mitjans que ja ni expliquen el elaborat discurs contra UPF-Mediapro. I per tant, caldrà recordar que el boca a orella (i la sensibilització) és millor que una portada. Sempre ha estat així.
  Salut companys! Em sap greu no haver pogut estar present per culpa d’unes entrevistes.

 2. Joan Gil, no hi estic d’acord.

  Estic fart de discursos de que si boca orella, sentades, dormides, passejades,… el que cal és psoar TOTA LA CARN A LA GRAELLA, assumir que al que algo vol algo li costa. Per exemple, el passat 20-N, fent mobilitzacions arreu dels Països Catalans, i contant la de València amb el doble d’assistens que la de Barna (els organitzadors parlaven d’entre 10 i 15.000), la que va sortir a tots els mitjans d’arreu de l’estat va se rla de Barna.

  Perquè? doncs perquè les coses es lluiten al carrer si no t’agraden, i evidentment això comporta cops, detencions,criminalització,… coses que ningú li agraden. Però és el camí que s’ha demostrat milers de cops per fer posicionar a la gent (de per sí passiva fins que no veu el conflicte aguditzat), i és el que ha portat a moltes lluites a la victòria.

  Salut!

  PS: I continua fent escrits al bloc, essent sincer la majoria de cops no hi estic conforme, però sempre són si més no interessants les teves aportacions.

Deixa un comentari, no cal que escriguis ni nom ni correu electrònic

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s