FIN DE LA VAGA JAPONESA A LA BIBLIOTECA DE CIUTADELLA

SAIONARA BABY(ADÉU ANDREU, DEICA LOGO, HASTA LUEGO LUCAS)
Crònica de la victòria nipona alliberant la universitat de mossos i altres agents amenaçadors.

Durant deu dies i gràcies a la col•laboració de més de seixanta nipones i nipons hem transformat la biblioteca del Campus de Ciutadella en un punt de reivindicació pacífic però contundent (zen i samurai alhora). La decisió de tancar-nos va venir forçada per la insistència del nostre rector d’usar els mossos com a via fàcil per a resoldre els conflictes. Recordem que els companys bastoners ens han vingut a veure quatre vegades en els últims mesos (tres abans de la vaga i una més per desallotjar als nipons).En les quatre ocasions els estudiants estàvem realitzant accions pacifiques.
La nostra energia zen sembla haver arribat a les més altes esferes de la UPF, tal com es desprèn de l’últim comunicat del Consell de Direcció. Finalment, accepten que el moviment estudiantil crític és positiu per a la universitat així com per a la societat en general i que la entrada de les forces d’ordre i/o amenaces d’expedients no són la via pel diàleg.
Aquests dos punts, sempre que es respectin i no quedin en paper mullat, semblen l’inici del desgel, per acabar amb l’estat d’excepció i poder així tornar a treballar per a obrir el debat sobre quina universitat volem. Els japonesos vàrem aparèixer per retornar l’harmonia i, un cop aconseguida, desapareixem. Però coneixedors de que la història i el temps son cíclics, restarem alerta, sempre vigilants perquè el passat ens ha fet el que som i no oblidem.
Hi ha gents i gerents que ens diuen infantils, d’altres minoria radical, antisistema o violents i autoritaris. I a nosaltres ens és igual, perquè sabem que no ens defineixen els insults d’altres, ni de gerents ni de mal anomenats professionals de la comunicació, sinó les nostres pròpies accions i la nostra coherència. Tenim la consciència tranquil•la.

La nostra memòria col•lectiva ens ha ensenyat que les paraules se les emporta el vent; transparència, qualitat i diàleg, per exemple, ja han patit aquest procés. Exigim, doncs, que es publiciti per tots els mitjans el comunicat de resposta del Consell Directiu com a mostra de bona fe (hauria estat tot un detall que el rector Moreso l’esmentés durant la seva entrevista als matins de TV3, però de segur fou un altre malentès que oblidés això i negués el caràcter reivindicatiu i de protesta de la vaga nipona, fent-ho passar per una trobada d’estudiants estressats i estressades). Per la legitimitat que ens hem pres, igual que ens hem pres la vida, seguirem vetllant pel que hem aconseguit, tot apuntant cada vegada més lluny, cap a una universitat pública i de qualitat.

Col•lectiu per una biblioteca al servei dels estudiants.
(la primavera la sang altera…i tot just acaba de començar).

Deixa un comentari, no cal que escriguis ni nom ni correu electrònic

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s