Comunicat de l’AgoraUPF per la inauguració del curs universitari

DES DE L’ÀGORA UPF DENUNCIEM L’ESTAT DE SETGE A LA UNIVERSITAT

Tal i com diu el manifest de la PUDUP, avui NO s’ha inaugurat cap Universitat pública. Avui s’ha fet un pas més cap a un model universitari adreçat a les elits i que exclou els i les joves de les capes populars del nostre país.

Recordem que en 4 anys s’ha encarit un 150% el preu de les matrícules, al temps que s’han reduït les beques.

Així mateix el PDI ha patit retallades salarials què, en el cas dels professors associats, el quals representaven fins l’any passat el 65% de la plantilla docent de la UPF, ha arribat fins el 55%. A Això s’afegeix l’acomiadament de centenars d’ells, amb la consegüent pèrdua en la qualitat docent.

En l’àmbit del PAS s’estan patint acomiadaments, retallades de sou i feina, pèrdua de drets laborals i l’augment de jornada, de moment fins les 37,5h, que posa clarament en perill el lloc de treball de les treballadores interines.

LA PRIVATITZACIÓ DE LA UNIVERSITAT S’IMPOSA AMB POLICIA PÚBLICA

Aquest matí, la comunitat universitària ens hem trobat el Campus de la Ciutadella de la UPF envoltat de mossos d’esquadra què impedien el lliure accés a l’àgora de la universitat, l’únic lloc des d’on es podia accedir a l’auditori.

Malgrat aquest desplegament policial, un centenar de persones, estudiants, PAS i PDI de les universitats públiques catalanes, ens hem manifestat a les portes del Campus en defensa de la Universitat pública com a servei a la societat i en contra de les retallades i la precarietat laboral. Una desena de companys hem pogut entrar a l’acte, previ filtre de tres cordons de seguretat, on hem desplegat una pancarta amb el lema “UNIVERSITAT DE CATALUNYA S.A., PASSEU PER CAIXA” i hem fet sentir la veu de la majoria llegint el manifest de la PUDUP ( Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública).

MAS COLELL MANA – MORESO ACATA

El setge a la universitat manat per la conselleria i acatat mesellament pels equips de govern de les universitats públiques, posa de manifest l’estil antidemocràtic amb que s’imposa aquest model d’universitat, sense transparència i mancat de la possibilitat de la lliure expressió i d’un discurs i un debat crític i obert a la societat.

Des de l’Àgora-UPF lluitarem fins el darrer embat per defensar i assolir una universitat pública, catalana i de qualitat al servei i l’abast de tota la societat i els drets socials i laborals.

Col·lectiu Àgora UPF

Universitat Pompeu Fabra, 17 de setembre de 2012

Deixa un comentari, no cal que escriguis ni nom ni correu electrònic