Anotació

Sobre la vaga del #24O al Campus del Poblenou

 Des de l’assemblea d’estudiants del Campus de Poblenou de la UPF considerem la jornada de vaga del passat dia 24 d’octubre com un éxit des de diferents perspectives. Primer de tot, el seguiment de la vaga a les facultats del nostre Campus va ser molt elevat. Tot i així, volem animar a l’estudiantat a fer un salt del seguiment de la vaga a una participació activa en la construcció d’aquesta a les assemblees, ocupacions i activitats de la vaga. L’assemblea no vol representar ningú sinó ser la via per una participació directa i des de l’horitzontalitat.

Perquè una vaga d’estudiants sigui efectiva no n’hi ha prou amb no assistir a les classes sinó que cal fer palès el conflicte alterant la normalitat del centre. Per aquest motiu vam optar per diferents formes de visualitzar la vaga i de què els companys que arribaven al Campus haguessin de parlar amb els piquets. També volem recordar que el professorat té l’obligació de no coaccionar el dret a vaga amb activitats avaluables com exàmens o seminaris. Animem a les classes on el professor no ha complert a negociar amb els docents en futures ocasions i a acudir a les assemblees per buscar solucions col·lectives.

A més, cal dir que per aquesta vaga ens vam proposar objectius assolibles al nostre Campus per trencar amb la dinàmica de vagues aïllades que només serveixen per mostrar el nostre descontent amb un model educatiu que exclou i precaritza.

En aquest sentit vam començar la setmana ocupant l’espai localitzat a l’entrada del campus anomenat “sala U”, on fins fa uns mesos hi havia una botiga Abacus, per tal de reivindicar aquest espai com a punt de trobada lliure, obert i autogestionat de tota la comunitat universitària. Hem rebatejat aquest espai com Ca l’Aranyó, en record a la fàbrica tèxtil que ocupava els edificis del nostre Campus, i  volem que el conjunt dels estudiants i de la comunitat universitària se’l facin seu, hi realitzin activitats extracurriculars i engeguin projectes col·lectius.

En segon lloc, cal recordar que vam convocar la jornada de vaga  tot i no estar d’acord amb les dinàmiques organitzatives i de treball dels sindicats que van llançar aquesta data. Finalment vam optar per unir-nos a la convocatòria conjuntament amb la Plataforma per l’Educació Pública del Poblenou. Vam decidir doncs, encarar la jornada com una vaga de barri amb la intenció de reivindicar la integració del Campus al teixit educatiu del Poblenou. Amb aquest propòsit vam organitzar des de l’Àgora UPF un acte pel dia 24 amb la idea d’obrir la Universitat al barri, aprofintant per reivindicar la Plaça Gutenberg com l’espai públic que és.

A  l’acte van tenir veu les diferents etapes educatives, els diferents col·lectius de la UPF (estudiants, PAS i PDI) i dues representats del comité de suport a la vaga indefinida de les Illes, que van exposar l’experiència del conflicte sostingut per l’Assemblea de Docents. La vaga indefinida de les Illes és una lluita amb la què ens solidaritzem i, a més, l’entenem com exemplar per ser una lluita sostinguda en el temps i gestionada col·lectivament des de les bases a cada assemblea de centre. És l’únic camí per desobeir les lleis que ens imposen (LEC, TIL, LOMCE) i reapropiar-nos del que és nostre.

Per últim volem expressar la intenció de continuar amb les reivindicacions educatives que hem dut fins ara, posant especial èmfasi en la lluita per aconseguir la cessió de l’espai ocupat durant la passada setmana. De la mateixa manera treballarem en establir llaços duradors amb el barri per tal de construir un front educatiu comú envers les contrareformes educatives, les privatitzacions i retallades.

Per una educació al servei del poble de bressol a Universitat. 

Cada dilluns a les 14h assemblea d’estudiants a l’espai “Ca l’Aranyó”. Vine i participa.

Més informació sobre les reivindicacions locals de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants de la UPF a: http://recuperemelnostrepresent.wordpress.com/

Espai de lluita dels estudiants, PAS i PDI de la UPF: http://agoraupf.wordpress.com/

Deixa un comentari, no cal que escriguis ni nom ni correu electrònic

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s